Everyday IPA – Oppigårds

Ni som gärna dricker IPA har säkert redan testat den här. Everyday IPA är ytterligare ett gott öl från bryggeriet Oppigårds i Dalarna. Jag tror att namnet anspelar på den, för en IPA, relativt låga alkoholmängden på 4,6%. En IPA man kan dricka lite mer av utan att bli dyngrak. I vanliga fall ligger ju IPAs på 6-8% och då klarar i alla fall inte jag av att dricka så många.


De har också bryggde den på ett annorlunda vis. Humlen tillsätts inte i koket utan bara i mäsken vilket ger maximal humlesmak och en rejäl beska, precis som man vill ha det. God humlesmak, men jag hare gärna sett att de använt Amarillo som är min favorithumle. De har i och för sig en Ale som är bryggd på enbart Amarillo så de kanske ville bredda sig lite. God öl som passar perfekt före, under och efter grillning.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s