Korv Stroganoff med dragon

Korv Stroganoff tror jag att alla har på menyn åtminstone någon dag i veckan. Alla har säkert sitt eget recept och här kommer mitt. IMG_1732Inget märkvärdigt, men perfekt vardagsmat. Jag gör min på grädde och kryddar med dragon.

1 falukorvsring

2 gula lökar

1 dl tomatpuré

5 dl grädde (riktig eller en smalare variant)

1-2 tsk dragon

Salt och pepparIMG_1733

Skär falukorven i stavar och stek den i lite smör tills den får färg. Hacka löken och släng i den i pannan med falukorven. Sänk värmen så att den inte bränns. När löken har börjat bli genomskinlig lägger du i tomatpurén och fortsätter att fräsa en stund. Det blir en djupare smak om den får steka med innan grädden går i. När den har fräst en liten stund häller du på grädden och kryddar med dragon. Låt det puttra ihop en stund och smaka av med salt och en rejäl dos nymald svartpeppar.

Servera med ris eller makaroner, eller båda som vi gör eftersom alla har olika uppfattningar om vad som passar bäst till. 


IMG_1734

 

 

 

 

 

IMG_1735

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s