Rödingröra med tunnbröd

På somrarna brukar vi handla nyrökt sik på Skatans rökeri utanför Sundsvall. De har även en IMG_5267sikröra som är god att äta på en bit tunnbröd. I torsdags hittade jag två gubbar som stod och rökte fjällröding utanför ICA i Matfors, så jag köpte ett par rödingar och tänkte göra min egen rödingröra. Det blev väldigt gott och funkar utmärkt till en kall öl.

En varmrökt röding

Ett hackat, hårdkokt, kallt ägg

Ca 5 cm strimlad purjolök

1/2 finhackad rödlök

1 dl finhackad dill

2 dl créme fraiche

1 dl majonäs

Lite nymalen svartpepparIMG_5265

Ev lite salt

Rensa rödingen med fingrarna och fördela köttet i mindre bitar. Lägg i en skål och tillsätt alla ingredienser. Blanda om försiktigt och smaka av med peppar och ev lite salt. Servera med hårt tunnbröd.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s