Papardelle med salsiccia, rosmarin, grädde och peperoncino 

  
Hade en herrmiddag igår där vi gjorde korv, närmare bestämt salsiccia. Salsiccia är en enkel, färsk korv på fläskkött. Vi kryddade den med fänkål, vitlök och peperoncino (italiensk chili). Det är lätt att göra korv men det blir ganska mycket. Det som blev över gjorde jag en pastasås på idag. 

   
 1-2 salsiccia per person

5 dl grädde

2 peperoncino (eller en nypa chiliflakes)

1 oskalad vitlöksklyfta

3 kvistar rosmarin 

Olivolja att steka med

500 g papardelle

Parmesan att riva

  
Ta ur färsen ut korven och gör små kluttar eller bullar av köttet. Värm olivoljan i en stekpanna. Stek korvköttet tillsammans med rosmarinkvistar, peperoncino och den oskolade vitlöksklyftan. När köttet har fin färg så häller du på grädden. 

  
Låt det sjuda på låg värme. Sätt på pastavattnet. Salta ordentligt när det kokar. Det ska vara salt som Medelhavet. Låt pastan koka enligt anvisningarna på paketet. När pastan kokat klart lägger du över den i pannan med gräddsåsen. Blanda runt och riv över parmesan. Servera direkt. 

  

Annons

En kommentar Lägg till

  1. Pingback: Salsiccia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s