Man tager vad man haver-macka

Jag försöker att använda all mat som blir över. Eftersom jag har förmånen att arbeta hemifrån ofta kan jag spara små slattar av ditt ochIMG_1698 datt till att äta som lunch. I helgen åt vi stekt biff, och det blev en bit över. I fredags lyckades jag få tag i ett utmärkt levainbröd som vi åt till frukost över helgen. Nu var det en liten stump kvar. Detta fick bli en ”steak sandwich” som en matig lunchmacka

Två skivor surdegsbröd

1 bit stekt biff (eller vad för slags köttbit du har i kylen)

Majonäs

Dijonsenap

Inlagd gurka

Lite rostad lök
IMG_1697

Fint strimlad isbergssallad

Bred senap på ena brödbiten och majonäs på den andra. Fördela sallad på den ena brödbiten. Skär köttbiten i tunna skivor och lägg på salladen. Lägg på några skivor inlagd gurka och strösla lite rostad lök över det hela. Avsluta med den sista brödbiten. Kläm ihop mackan något och vira in den i lite smörpapper (eller bakplåtspapper). Njut till en lättöl. 


 
IMG_1699

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s