Kycklinggryta med bacon, timjan och dijon. Ris och sallad

När jag köper kycklingfiléer så brukar det ofta bli över eftersom förpackningarna sällan är anpassade för en familj på 6 pers. I frysen IMG_1942ligger det ofta ett bröst här, och några kycklinglårfiléer där. Idag tänkte jag att jag skulle uppfinna en rätt som tar hand om dessa småbitar. Det blev som kycklingens svar på korv Stroganoff, gott och enkelt. Jag tänkte på vad som är gott till kyckling och då blev det bacon, timjan och dijonsenap.

ca 600 g Kycklingfilé eller lårfilé

1 pkt bacon (140g)

1 vitlöksklyfta

ca 5 dl grädde av valfri styrka. Alternativt kan man ta 2 dl grädde och 3 dl vatten, men då bör man reda med lite mjöl

2 msk dijonsenap

1 1/2 msk kycklingfond eller en kycklingbuljongtärningIMG_1943

2 tsk timjan

Peppar

Salt (om det behövs)

Skär kycklingen i 2×2 cm bitar. Strimla bacon och finhacka vitlöken. Fräs kycklingbitarna i lite olivolja i en panna. När de börjar få färg sätter du till bacon. Fräs en stund till så att baconet börjar få färg och lägg till sist i vitlöken. Fräs i ytterligare någon minut. Om vitlöken får för mycket färg så blir den besk. Tillsätt grädden och häll i fond eller smula i buljongtärningen. Ta i senap och timjan och låt det hela puttra i ca 15 minuter. Smaka av med peppar och eventuellt salt. Om det verkar vara för salt, så ta i någon deciliter vatten.

Servera med ris och en god sallad.IMG_1944

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s