Nya ölsorter

Jag älskar öl i de flesta former. Precis som alla andra trendkänsliga så är jag väldigt förtjust i amerikanska Ales och IPA. Jag vill gärna Tro att det är min gom som har lett mig dit men efter att ha sett den stora ölresan på SVT så kanske det mer beror på min ängslighet. Nåväl, jag ska ändå försöka förmedla min upplevelse av några nya ölsorter på bolaget.

Electric Nurse IMG_2153
Detta är en Amerikansk pale Ale med bra beska och kort eftersmak. Blommiga toner som passar bra en varm sommardag. Påminner nästan om en god pilsner. Denna tycker jag ska drickas väl avkyld. Smaken växer efter några klunkar! Lättdrucken Ale som ger mersmak!

Hippo FæIMG_2159
Märklig öl… Enligt flaskan är den brygd med Pallas malt, honung, havtorn, nypon och rölleka?! Inte min kopp te alls. Påminner om en Belgisk öl med enmtydlig smak av honung. Syrlig, vilket inte är något jag letar efter i öl.

2 kommentarer Lägg till

 1. Christian skriver:

  Jag kan tipsa om en fantastiskt god IPA från Nya Zeeland, Epic Armageddon IPA. Finns att handla på systemet från juni. Taxk för många härliga recept och tips Björn, det är på tiden att du bloggar om din fantasiska känsla för mat och dryck!

  Gilla

  1. Björn Skölving skriver:

   Låter mycket spännande! Ska prova!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s