IPA is dead

Hittade en ny box med fyra öl från Brew Dog som heter ”IPA is dead”… Lät lite IMG_2163oroväckande tycker jag eftersom IPA är min favoritsort. När jag öppnar boxen så ser jag att det handlar om något annat än att ta dö på IPA. Den innehåller fyra flaskor ”single hop IPA”, alltså öl bryggt på bara en sorts humle, eller i detta fall fyra öl, med fyra sorters humle. Kanske en kul idé men samtidigt tycker jag att det blir lite fånigt att göra öl som ”single malt” eftersom det inte är grejen med öl enligt mig. Jag läste om ”single cow cheese” i en flygplanstidning. Brew Dog hakar bara på trenden kring mat och öl. Nåväl, blev det lyckat?

Dana
Jag började med Dana. En kraftig smak av hårdrostat rågbröd. Verkligen ingen sötma alls. Mycket kraftig beska som gör att man nästan blir törstig efter en klunk. Mycket speciell smak som är svårplacerad, men som känns bekant på något sätt. Ingen favorit direkt.

El Dorado
Detta fick bli nästa att prova. Smakar mer som en klassisk IPA i min smak. God, tydlig beska. En lååång eftersmak som ger mersmak! Det är dock inte värt att köpa en hel box bara för en öl…

Goldings
Denna var också god. Besk som en käftsmäll. Torr och god. En lätt ton av rostat bröd i bakgrunden. Helt ok.

Waimea
Detta var den sista av de fyra, och vid det här laget börjar jag bli lite rund om foten. Denna påminde lite om den första jag provade, Dana, fast mildare. Den har en smak som verkligen inte faller mig i smaken, så att säga, trots min lätta berusning. Smakade dock bättre ihop med lite mat.

Summa sumarum, kan jag säga att ”single hop IPA” inte var något för mig. Kanske kan funka om man verkligen vill sitta och provsmaka olika humlesorter i öl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s