Jämtlands IPA

Hittade en ny öl från Jämtlands Bryggeri, en IPA. De har inte gjort någon tidigare och som Norrlänning bör man ju testa de lokala
IMG_3722produkterna. Den är inte så alkoholstark som IPAs kan vara, 5,5% vilket är trevligt om man vill dricka fler. Detta smakade dock inte som en IPA. Den var rejält besk men jag saknade tydliga humlearomer som man normalt finner i en IPA. De skriver till och med om det själva, på flaskan, att IPA kommer av att ölen humlades ordentligt och gavs en högre alkoholhalt för att klara båtresan till Indien, alltså en India Pale Ale. Dock var den inte så stark och ej heller så kraftigt humlad. Känns lite som de försöker göra en mer lättdrucken Svenssonvariant av IPA. I vilket fall som helst så var det en god öl, om än inte som en IPA. Funkar nog bra till kräftorna i augusti. 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s