Choklad och hasselnötscheesecake

Om man älskar nougat som jag gör, MÅSTE, man prova detta. Mycket enkelt och väldigt gott. Tyvärr är den också väldigt mäktig så man orkar inte så mycket, men då kan man spara den och ta en liten bit varje dag 🙂
IMG_1534

Kakbotten

16 digestivekex

2 msk nutella

4 msk osaltat, rumsvarmt smör

2 msk rostade och hackade hasselnötter

Fyllningen

Resten av nutellaburken

500g Philadelphiaost (rumsvarm)

1,75 dl florsocker

Rostade och hackade hasselnötter

Börja med botten. Ta fram en matberedare och lägg i digestivekexen och smöret. Kör tills det liknar grov sand. Tillsätt nutellan och nötterna och kör till smuldegen precis börjar att klumpa ihop sig. Ta en form som du kan ta bort kanterna på och häll i smuldegen. Pressa ihop den mot botten så att den täcker. Ställ in den i kylen medan du förbereder fyllningen.

Blanda philadelphiaosten med nutella i en bunke. Sikta i florsockret och fortsätt blanda tills det är en slät, ljusbrun smet. Fyll formen med smeten och toppa med de hackade nötterna. Låt stå i kylen i minst fyra timmar innan servering. Servera den direkt från kylen, annars blir det svårt att skära i den. 
IMG_1535

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s