Fredagsmysets ultimata middag – Fettuccine Alfredo

Fettucine Alfredo har lyckats konkurrera ut fultacos i mitt hus, utom hos fyra-åringen. Jag har sagt det förr, han är high maintenance…
IMG_1559 Nåväl, fettuccine Alfredo är otroligt enkel att tillaga och fantastiskt god. Det tar inte längre att tillägga än det tar att koka upp pastavattnet och koka pastan. Beroende på spis, tar det ca 15 minuter.

Jag hade tillfälle att äta denna rätt på Alfredos i Rom en gång. det blir aldrig riktigt samma sak när man gör det hemma, men det är fortfarande gott. Alfredos är en anrik restaurang i Rom, med en hundra år på nacken. Alfredo uppfann rätten till sin gravida hustru som inte var nöjd med maten. Han tog sin bästa bandpasta och vräkte på smör och parmesan och vips, så var rätten född. Umami och fett blir aldrig fel!


500g Fettuccine (funkar med spaghetti också)

200 g riven parmesan

200g osaltat smör

Salt till pastavattnetIMG_1556

några skedar av pastavattnet

Sätt in en form i ugnen på 200 grader. Sätt på en stor kastrull med vatten och låt det koka upp. Häll i ordentligt med havssalt. Smaka på vattnet. Det ska smaka lika salt som medelhavet. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

Riv osten och skär smöret i mindre kuber

När pastan är klar så tar du ut formen ur ugnen och klickar i smöret. Lägg över pastan i formen och se till att spara lite av pastavattnet. Jag brukar använda en pastatång istället för att hälla av vattnet. Strö den rivna parmesanosten över pastan och blanda runt. Tillsätt mer pastavatten om det ser torrt ut. Rätten ska vara lite krämig. Servera genast!IMG_1562

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s