Kalv Piccata med en maffig sallad

IMG_2509
Jag glömde sardellerna i när jag lagade detta denna gång

I och med att jag fick kalvköttet i torsdags så blir det nu många recept med kalv. Detta kan dock göras på både kyckling och gris om man vill. Mättande och fräscht. Passar på sommaren med ett lättare rött vin, eller varför inte en rosé.

Kalv Piccata

1 kg innanlår av kalv eller något annat mört kött

Färskrivet ströbröd av en hel limpa vitt surdegsbröd (eller något annat vitt bröd)

4 ägg

2 dl vetemjöl

Salt och peppar

Smör till stekning

OlivoljaIMG_2511

2 msk finhackad persilja

3 msk kapris

Saften av en citron

Citronklyftor till servering

Skär köttet i cm-tjocka skivor. Lägg det mellan två bitar plastfolie och banka ut tills det är ca 0,5 cm tjockt. Kör brödet i matberedare tills du har ett fint ströbröd. Vispa upp äggen i en djup tallrik tillsammans med salt och peppar.  Vänd varje bit i mjöl, sedan i äggen och sist i ströbrödet. Låt varje köttbit ligga på tork en stund på ett galler innan du steker dem. IMG_2514

Smält en rejäl klick med smör i pannan med lite olivolja. Stek varje bit på medelvärme. Ibland kan man behöva torka ur pannan om smöret har bränts vid (det osar och luktar bränt). Fyll på med nytt smör och fortsätt och stek. Håll köttbitarna varma i ugnen på ca 75 grader. När du stekt den sista köttbiten så slänger du i en klick smör i pannan tillsammans med persilja och kapris. Pressa i citronsaften. fräs ihop det snabbt och häll det över köttbitarna.

Servera direkt med en maffig sallad och extra citronklyftor vid sidan av.

IMG_2515
Kladdigt värre

 

 

 

 

 

 

 

 
IMG_2521

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s