Kyckling Korma med chapati och raita

Enkel och god indisk rätt som faktiskt går att göra från grunden en vanlig vardag. En del kännare av indisk mat kanske opponerar sig mot ingredienserna, men det här är min version. Jag gjorde Chapati till, men om vill kan man antingen baka Naan eller om man har en indisk restaurang i närheten, köpa nybakt Naan.

Korma

1 kg kycklinglårfilé

1 röd chili

1 röd lök

2 klyftor vitlök

2 msk finhackad ingefära

1 msk Garam Masala

1 tsk malen koriander

2 tsk gurkmeja

4 msk tomatpuré

1 dl mandelspån

2 dl matyoghurt

1 burk kokosmjölk

Färsk koriander

Ghee (skirat smör) eller matolja

Hacka löken grovt, skiva chili, finhacka vitlök och ingefära. värm en stor panna eller gryta med ghee eller matolja. fräs lök, vitlök, ingefära och chili utan att det tar färg. Sätt till alla kryddor och låt det fräsa med. Sänk temperaturen en aning, eller rör hela tiden så att det inte tar färg och bränns. Dela kycklingen i mindre bitar. Lägg i tomatpurén och låt den fräsa med en stund. Ta i kycklingen och fortsätt att steka så att kycklingen ”stänger sig”. när kycklingen inte är rosa längre sätter du till yoghurt och kokosmjölk. Sänk temperaturen ordentligt. Om det kokar för mycket kommer yoghurten att skära sig. Lägg i mandelspånen och låt det hela puttra i 20-30 minuter. Under tiden kokar du ris och gör chapati.

När grytan kokat färdigt grovhackar du koriander och blandar ner i grytan. Smaka av med salt.

Chapati

2,5 dl vetemjöl

2,5 dl fint rågmjöl

2,5 dl kokhett vatten

1 tsk salt

Blanda ihop alla ingredienser. Sätt till mer mjöl om det behövs. Låt degen vila under bakduk i ca 10 minuter. Rulla ut degen till en korv och dela den i 8-9 mindre bitar. Kavla ut varje bit till en tunn kaka. Det kan behövas en del mjöl vid kavlingen.

Värm en stekpanna med lite olivolja. Grädda tunnbröden i stekpannan. Det går fort så var beredd!

Servera med en god raita och mango chutney

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s