Bearnaisessmör

En riktig bearnaise är svårslagen i dess dubbla bemärkelse. Det tar tid och det finns alltid en risk att den skär sig. Om du inte orkar slå en bearnaise till köttbiten på fredagen kan jag rekommendera att göra ett aromsmör med bearnaisessmak istället. Detta smör innehåller i princip samma ingredienser som en bea men vispas ihop kallt. Bara att blanda ihop och vispa. 

Ca 200 g smör

1 äggula

1/2 tsk salt

1 tsk vinäger

2 msk hackad färsk dragon

1 tsk torkad dragon

Ta fram smöret i god tid så det blir rumsvarmt och mjukt. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke och vispa med en elvisp tills det är fluffigt och sammanblandat. Smaka av. Kanske behövs det mer vinäger, salt eller dragon. Jag spritsade upp det på ett fat och ställde i kylen men du kan lika gärna lägga det i en skål. Då behöver du inte ställa det kylen utan kan ha det framme tills maten är klar. Gott och enkelt

Annons

2 kommentarer Lägg till

 1. Helena skriver:

  Bra tips. Skall framföra till huskocken.

  Gilla

  1. Björn Skölving skriver:

   Gör det! Ett lyckat experiment 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s