Älgcarpaccio med jordärtskockspuré och löjrom

Detta var nog bland det godaste jag någonsin lagat. Vi hade två grannfamiljer över på besök igår och detta fick bli förrätt. Jag använde
image_1älginnanlår till carpaccio och det gick utmärkt. Ännu ett sätt att äta älg på.

Carpaccio

6 st 1 cm tjocka bitar av älginnanlår eller något annat mört kött

Plastfolie

Köttklubba eller något annat att banka med

Lägg köttbiten mellan plastfolie och banka ut tills den bara är ett par millimeter tjock (eller tunn). Lägg bitarna på hög, fortfarande mellan plastfolien och lägg i frysen om du inte ska servera på en gång. När det är dags så lägger du en carpaccio på varje tallrik.

Jordärtskockspuré

2 lite större jordärtskockor

50g smör

salt och peppar

Skala jordärtskockorna och koka dem i lite vatten tills de är mjuka (tar ca 20 min). Häll av vattnet och mixa dem till en slät puré. Lägg i smörklicken och mixa tills den har blandat sig med den varma purén. Låt den svalna och ställ in den i kylen så att den blir kall och tjocknar lite.

Carpaccio

1 rödlök

Jordärtskockspuré

50g löjrom

blandad småbladig sallad

västerbottensost

Lite olivolja

Flingsalt

Nymald svartpeppar

Nu till uppläggningen. Hacka en rödlök så fint du kan. Klicka två små klickar av jordärtskockspurén på varje carpaccio. Klicka två små klickar av löjrom på varje carpaccio. Garnera med några späda salladsblad. Strö över lite hackad rödlök. Hyvla lite västerbottensost över varje tallrik. Strö över lite flingsalt och nymald svartpeppar. Droppa lite god olivolja över köttet. Servera!
image_2

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s