Mixed grill, pepparrotssmör och färskpotatissallad med avokado och krasse

Hade egentligen tänkt att grilla fisk idag men det fanns bara en liten bit färsk lax på ICA i Matfors och jag var inställd på röding, så IMG_4364det fick bli kött. Hittade fina entrecot(er) med ben, ekolgiska biffar och tunnskivad högrev. Till detta blev det ett pepparrotssmör med lite gräslök och dijonsenap. Pepparrot till en grillad köttbit är vanligt i USA och sjukt gott. Färskpotatissalladen brukar vi äta typ varje dag under somrarna men i år har det varit så kallt att jag inte gjort den förrän nu.

Fina köttbitar att grilla

Havssalt

Lite olivolja

Svartpeppar

Ta fram köttet minst en timme innan du ska grilla. Salta köttet ordentligt och låt det vila. Innan du ska grilla så ”duttar” du köttet IMG_4360med lite hushållspapper för att ta bort den vätska som saltet dragit ur. Gnid in köttbitarna i lite olivolja och peppra. Grilla på hög värme.

Pepparrotssmör

150 g ekologiskt smör (det är faktiskt godare)

1-2 msk nyriven pepparrot

1 tsk dijonsenap

2 msk fint skuren gräslök

Lite salt

SmörpapperIMG_4361

Ta fram smöret så att det blir rumsvarmt. Ekologiskt smör är lite mjukare och går lättare att blanda. Lägg ihop alla ingrdienser och blanda ihop med en gaffel. Smaka av om det behövs mer pepparrot eller salt. Lägg smöret på en bit smörpapper och rulla ihop. Vrid ihop ändarna så att det blir som en karamell. Släng in rullen i kylen eller en stund i frysen. När det är dags att äta tar du fram rullen och skär smöret i 1 cm tjocka skivor

Färskpotatissallad

1 kg färskpotatis

2 avokadosIMG_4362

1 citron

1 paket smörgåskrasse

1 vårlök

God olivolja

Salt och peppar

Koka potatisen mjuk. Dela potatisen en eller två gånger beroende på storlek. Skala och dela avokadon på längden. Lägg potatis och avokado på ett fat. Pressa över citronsaften från en citron, ringla över ordentligt IMG_4363med olivolja. Skär vårlöken i fina skivor och lägg på salladen. Klipp över krasse. Salta och peppra. Blanda runt allt ordentligt och servera.

 

 

 

 

 

IMG_4366

 

 

 

 

 

 

 

IMG_4367

 

 

 

 

 

 IMG_4365

 

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s