Påsken på en tallrik

På påskafton åt vi lammstek. Istället för att göra en påskbuffé gjorda jag en påskig förrätt med mycket ägg. Man skulle kunna servera en
IMG_1844 liten sillbit eller gravad lax i form av tapas, men nu blev det inte det. Jag gjorde två sorters fyllda ägg istället och en avokadosoppa. det ena ägget fyllde jag med en gubbröra och toppade med en dillkvist. Jag fullkomligen älskar gubbröra. Det andra ägget fick en röra på kokta ärter och kesella, toppat med en klick löjrom. Avokadosoppa är löjligt gott och kommer att återkomma som förrätt eller ensamrätt i sommar.

Ägg med gubbröra

1,5 hel matjessillfilé

1/2 rödlök

1 hårdkokt äggIMG_1845

1/2 msk kapris

En liten knippa dill

En liten knippa gräslök

1/2 dl majonäs

1 msk crème fraiche

Salt och peppar

4 hårdkokta ägg till servering

Hacka matjesillfilén, lök, ägg, kapris, dill och gräslök. Blanda samman allt och smaka av med salt och peppar. Dela äggen försiktigt och peta ur äggulan. Fyll hålet i ägget med lite gubbröra och garnera med en dillkvist.

Ägg med ärtröra och löjrom

4 hårdkokta ägg

1 dl gröna ärter

2 msk kesella

Lite hackad gräslök

Salt och peppar

Löjrom

Dela på äggen och peta ur äggulan. Koka ärterna i ca 3 minuter. Häll av vattnet och lägg dem tillsammans med ärterna. Mixa äggula och ärter. Rör i kesella och smaka av med salt och peppar. Lägg en klick ärtröra i varje ägg strö över lite gräslök och garnera med en klick löjrom

Avokadosoppa med löjrom

2 st välmogna avokado

Saften av 1/2 citron

2 dl vispgrädde

1 krm peppar

4 dl grönsaksbuljong (tärning+vatten)

Dela och kärna ur avokado och lägg dem i en skål. Pressa över citronsaft så att de inte mörknar. Häll i kall buljong och grädde. Mixa till en slät soppa och smaka av med salt och peppar. Servera i ett glas med lite gräslök och en klick löjrom

 

 

Annons

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s